Hebt u een esta visum nodig?

esta-aanvragen - esta visumGaat u binnenkort naar de Verenigde Staten reizen? Dan hebt u een esta visum nodig. Zoals u misschien wel weet is het normaal dat u een visum aanvraagt als u naar het buitenland reist. Als u nooit buiten Europa reist dan is dit niet nodig vanwege het Schengenverdrag. Dat houdt in dat u vrij mag reizen met een geldig paspoort of identiteitskaart. Maar buiten Europa verschilt dit per land. Zo hebt u wel een visum nodig als u naar Rusland gaat maar voor Kirgizië hebt u enkel een paspoort nodig. het esta visum is voor de VS en die moet u tijdig aanvragen anders komt u niet door de douane. Wist u dat de VS het enige land is op het minuscule Nauru na, waarvoor u een esta visum nodig hebt als u enkel doorvliegt  naar een ander land en dus op de luchthaven blijft? Dat is een groot nadeel voor vrijwel iedereen die naar Midden- of Zuid-Afrika gaat want dan hebt u een esta visum nodig. veel van deze vluchten gaan namelijk via zuidelijke steden in de VS zoals Houston en Miami. Je zou bijna denken dat een directe vlucht verstandiger is maar die zijn over het algemeen vele malen duurder, zelfs met het esta visum inbegrepen.

Een esta visum is verplicht als u naar de V.S. wilt reizen

Gaat u een tijdje studeren in de VS? Of brengt u er uw vakantie in door? Gaat u bijvoorbeeld New York bezoeken, de Grand Canyon bekijken of backpacken? En al deze gevallen zult u een esta visum moeten aanvragen in Nederland. En dat kan gelukkig via onze website. Op onze site vindt u erg veel informatie over aanvragen van het esta visum. Er zijn heel wat regels die u in acht moet nemen en het formulier is niet erg kort. Toch bent u hier nooit langer zoet mee dan een half uur en als u niets vreemds hebt gedaan en geen vreemd land hebt bezocht sinds 2011 dan is er weinig aan de hand. Hebt u wel Irak, Iran of Syrië bezocht? Dan hebt u al snel een probleem want dan volgen vaak persoonlijk gesprekken voordat u een esta visum krijgt. De VS is uitermate huiverig voor terroristische landen en dat is niet zo vreemd gezien de huidige stand van zaken in de wereld. We hoeven u enkel op 9 september 2011 te wijzen en u weet direct wat we bedoelen. Via onze website wordt u doorgelinkt naar de Nederlandse website voor het aanvragen van visa. Hier kunt u terecht voor het esta visum maar u kunt er ook visa aanvragen voor landen zoals:

  • Canada, dat visum heet de eta
  • Rusland,
  • China,
  • En nog vele andere landen.

Vergeet niet om een tijdig een dergelijk visum aan te vragen!

Uiteraard vindt u de kosten en de voorwaarden voor het aanvragen van het esta visum op onze website. Is uw aanvraag geweigerd? Achterhaal dan waarom dit het geval is. U hebt de mogelijkheid om nieuwe verzoeken in te dienen maar als er niets aan uw situatie is veranderd dan kan het lastig vallen. Gelukkig zijn er manieren om dit snel op te lossen. Hebt u bijvoorbeeld een noodpaspoort? Vraag dan snel een nieuw paspoort aan bij uw gemeente, dan krijgt u het visum gegarandeerd. Bent u de vorige keer te lang in het gebleven? Hebt u een strafrechtelijk verleden? Of bent u in een “gevaarlijk” land geweest? Dan is de kans op weigering erg groot maar dan kunt u nog een persoonlijk gesprek aanvragen voor een screening. Grote kans dat het wel lukt als u geen kwade bedoelingen hebt natuurlijk!