Hondenbrokken

Heb jij een hond als huisdier, dan moet je er natuurlijk voor zorgen dat deze voldoende te eten krijgt. De meeste baasjes kiezen ervoor om hiervoor hondenbrokken te gebruiken, aangezien deze relatief goedkoop zijn, lang houdbaar zijn en gemakkelijk zijn in gebruik. Ga jij naar de dierenzaak om brokken uit te kiezen, let dan wel goed op wat je koopt. Niet alleen voor mensen is de voedingswaarde van eten belangrijk, dat geldt voor dieren net zo zeer. Weet dus waar je op moet letten, zodat jij iets voor je dier koopt dat bijdraagt aan een goede gezondheid. Wat zijn belangrijke punten om in de gaten te houden als je hondenbrokken gaat kopen? Je moet letten op:

  • de hoeveelheid vetten die er in zit
  • of het product vlees bevat
  • de hoeveelheid koolhydraten die het bevat
  • de vitamines en mineralen
  • toegevoegde smaak- en kleurstoffen
  • of er zuivel en soja in zit

Waarom zijn dit belangrijke aandachtspunten? Honden hebben in de eerste plaats vlees en gezonde vetten (omega 3, 6 en 9) nodig om gezond te blijven en voldoende energie te hebben. De juiste vitamines en mineralen zijn voor een goede gezondheid ook van belang. Koolhydraten, zuivel, soja en smaak- en kleurstoffen zijn daarentegen weer niet goed voor je viervoeter en het liefst zitten deze dus helemaal niet of zij weinig mogelijk in de hondenbrokken die jij kiest.

Hondenbrokken uitkiezen

Uit bovenstaande is duidelijk geworden waar je op moet letten als je hondenbrokken gaat kopen in de dierenzaak, maar het wordt hiermee niet per se meteen duidelijk voor welk merk hondenvoeding je nu moet kiezen. Er zijn namelijk verschillende merken die allemaal eigenlijk even geschikt zijn. Sommige mensen denken dat de duurste merken het best zijn, maar dat is niet noodzakelijkerwijs het geval. Wel is het zo dat de goedkoopste vaak geen aanrader zijn. Bestudeer dus gewoon de lijst met ingrediƫnten als jij voor het eerst hondenbrokken gaat kopen. Wat zit er in en past dit bij wat je hierboven gelezen hebt? Het kan dan zijn dat jij verschillende varianten vindt die jij allemaal even goed waardeert. Je hond kan hier echter anders over denken. Koop dus eerst een kleine verpakking en let op hoe jouw dier op het voedsel reageert. Is hij energiek, eet hij er goed van en ziet hij er gezond uit? Dan heb je een goede keus gemaakt. Is dit niet het geval, dan probeer je gewoon een ander merk, net zolang totdat je een soort hondenbrokken gevonden hebt waar jullie allebei tevreden over zijn.

Hoe groot moet een portie zijn?

Een ander belangrijk punt om op te letten bij het voeren van je huisdier, is dat je een juiste hoeveelheid geeft. Hoeveel hondenbrokken hebben honden nu nodig op een dag? Daar is enkel globaal iets over te zeggen. De benodigde hoeveelheid hangt van verschillende factoren af. Een belangrijke factor om rekening mee te houden, is de grootte van jouw hond. Een klein beestje heeft minder voedsel nodig dan een grote. Maar ook activiteiten bepalen de benodigde hoeveelheid hondenbrokken. Maken jullie vaak lange wandelingen en spelen jullie veel, dan zullen grotere porties nodig zijn dan wanneer het beestje lui is en graag en veel stil ligt. Daarnaast speelt natuurlijk ook mee hoeveel snoepjes je tussendoor geeft. Op Tinki.nl kun je meer lezen over de hoeveelheid voer die je moet geven en ook kun je hier lezen over hoe je ziet of jouw beestje op een gezond gewicht zit. Bovendien kun je bij hen heel eenvoudig verschillende merken hondenbrokken met elkaar vergelijken, net als de winkels waar je deze kunt kopen. Tinki is dus een goed adres om te starten als jij het beste hondenvoer zoekt!