Onder behandeling bij mijn fysio in Nieuwegein

Onder behandeling bij mijn fysio in NieuwegeinToen ik vorig jaar 50 jaar werd heb ik besloten dat ik wat meer op mijn gezondheid moest gaan letten. Ik heb altijd erg van het leven genoten en dat was me ook wel aan te zien. Ik was in de loop der jaren wat kilo’s rijker geworden en daar heb ik zelf niet zo heel erg veel last van, maar mijn gezondheid begint toch ook meer belangrijk voor mij te worden. Ik merk dat ik wat strammer ben in de knieën en ik zit erg veel voor mijn werk, dus extra beweging kon geen kwaad. Ik ben toen naar The Fitness Studio in mijn woonplaats Nieuwegein gegaan om te gaan sporten. Daar heb ik een programma laten opstellen en wat doelen vastgesteld die ik wilde behalen:

  • Gewichtsverlies
  • Meer beweging
  • Me fitter voelen met meer energie

Ik had op thefitnessstudio.nl gelezen wat de mogelijkheden zijn en ook gezien dat er een fysio in Nieuwegein bij deze fitnessstudio is aangesloten. Die bleek later heel goed van pas te komen.

Voor mijn rug naar de fysio in Nieuwegein

Het sporten ging eigenlijk vrij snel heel goed. Ik had ook wat voedingsadvies ingewonnen en ben gewoon een paar keer in de week een circuitje gaan volgen in de sportschool. Het resultaat was goed, ik begon daadwerkelijk af te vallen en kreeg ook meer spiermassa. De juiste voeding hielp daar enorm bij en ik voelde me lekker in mijn vel en kreeg meer energie. Ik ging uiteindelijk zelfs wat vaker dan ik in eerste instantie van plan was en daar ging het fout. Doordat ik wat overmoedig werd heb ik mijn onderrug overbelast. Het schoot er gewoon zomaar opeens in. Toen heb ik geen moment gewacht en een afspraak gemaakt bij de fysio in Nieuwegein waarover ik op de website van The Fitness Studio had gelezen. Ik heb de fysio in Nieuwegein uitleg gegeven over mijn klachten en verteld wat ik had gedaan en ik werd direct welkom geheten en kon nog dezelfde dag op bezoek komen om mijn rug te laten behandelen. Gelukkig woon ik in de buurt van mijn fysio in Nieuwegein en kon ik er lopend heen, wat volgens hem meteen een goede oefening was, want ik moest in beweging zijn. Eenmaal aangekomen bij mijn fysio in Nieuwegein heeft hij mijn rug behandeld en het voordeel daarbij is dat hij ervaring heeft in het behandelen van sporters en mensen die, net als ik, na een lange tijd stilgezeten te hebben weer aan het sporten zijn gegaan. Hij vertelde dat het regelmatig gebeurt dat het lichaam moet wennen aan deze veranderingen. Je beweegt immers meer en op een gegeven moment wordt het gewicht zoveel minder dat de druk op je botten en gewrichten, net als op je spieren, worden verminderd. Ze krijgen meer vrijheid, knellingen kunnen meer speling krijgen en de pijn die je voelt hoeft niet per definitie een verkeerde pijn te zijn. Het is alleen wel goed dat ik daarvoor de behandeling van mijn fysio in Nijmegen opzoek. Ik heb daarmee echt het gevoel dat ik bij hem in goede handen ben.

Behandelingen vergoed via de verzekering

Mijn fysio in Nieuwegein vroeg mij naar mijn zorgverzekering en ik vertelde hem waar en hoe ik verzekerd ben. Het bleek dat ik een aantal behandelingen per jaar vanuit mijn verzekering mag laten uitvoeren. Mijn fysio in Nieuwegein denkt daarin fijn met mij mee, want ik had er natuurlijk wel aan gedacht dat dit eventueel zou kunnen, maar ik heb al jaren mijn zorgverzekering niet ingeschakeld, dus dacht dat er eigen risico op zou zitten. Ik kan nu dus onbezorgd naar de fysio in Nieuwegein.