Online je eta aanvragen voor Canada

eta-aanvragen.nl - eta aanvragen voor canada

Wanneer je binnenkort naar Canada afreist, dan is het je vast niet ontgaan dat je sinds maart vorig jaar een elektronisch paspoort nodig hebt om het land binnen te komen, dit wordt ook wel eTA genoemd, oftewel Electronic Travel Authorization. Je kunt online je eta aanvragen voor Canada, dit kan eventueel via de website van de Canadese overheid. Hier zitten echter een aantal nadelen aan.

  • De aanvraag is in het Engels
  • De betaling kan alleen via creditcard

Wanneer je Engels van een goed niveau is en je hebt een creditcard, dan hoeft het op zich allemaal geen probleem te zijn. Online je eta aanvragen voor Canada is niet moeilijk, maar je moet de Engelse taal wel tot op zekere hoogte beheersen om geen fouten te maken. Je wilt tenslotte niet dat de Eletronic Travel Authorization wordt afgewezen omdat je een foutje bij de aanvraag hebt gemaakt. Ben jij er niet zeker van of je het wel juist in het Engels kunt voltooien en/of heb je geen creditcard? Ga dan naar de website van eTA Canada. Hier kun je online je eta aanvragen voor Canada in het Nederlands en je kunt betalen met het oude en vertrouwde iDeal.

De kosten van je eta aanvragen voor Canada

Je eta aanvragen voor Canada gebeurt altijd online, er is (helaas) geen andere mogelijkheid waar je voor kunt kiezen. Zo zijn er dus geen offline opties, zoals een kantoor. Gelukkig heeft iedereen tegenwoordig wel een computer in huis of anders ken je vast wel iemand die er eentje heeft. Kom je er echt niet uit? Dan kunnen ze je bij het reisbureau vast ook nog wel verder helpen. Online is echter de makkelijkste optie en je bent ervan verzekerd dat op die manier je gegevens juist zijn. Dat is namelijk erg belangrijk bij je eta aanvragen voor Canada. Wanneer deze wordt afgewezen, kom je bij aankomst het land niet in en dat is vervelend. Wordt de aanvraag om wat voor reden dan ook toch afgewezen? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om een spoedvisum aan te vragen. Hiermee kun je dan alsnog het land in. Dit is ook een optie als je te laat bent met online je eta aanvragen voor Canada. Dit moet namelijk minimaal vier weken van tevoren gebeuren. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je bijvoorbeeld minder lang van tevoren boekt of dat je er pas te laat achter komt dat je de Elektronic Travel Authorization nodig hebt. Kies er dan dus voor om het spoedvisum aan te vragen.

Meer weten over je eta aanvragen voor Canada

Op de website van ETA Canada kun je niet alleen terecht voor je eta aanvragen voor Canada in het Nederlands. Je vindt hier ook meer informatie over alles omtrent de Elektronic Travel Authorization. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal uitzonderingen waarin je de aanvraag niet hoeft in te dienen. Logischerwijs hoef je de eTA niet te hebben als je al een Canadees paspoort hebt, maar ook als je over de grond vanuit de Verenigde Staten naar Canada reist is het niet nodig. Je hebt dan uiteraard wel een visum nodig om de VS in te komen. Zorg dat je dat dan wel weer op orde hebt. Online je eta aanvragen voor Canada hoeft niet al te lang van je tijd in beslag te nemen. Afhankelijk van hoeveel moeite je hebt met de vragen (in het Nederlands of Engels) kan het al binnen enkele minuten gebeurd zijn. Je kunt er altijd de eta handleiding bij pakken die je op de website van eTA Canada aantreft. Hierin staat alles uitgelegd omtrent de aanvraag.