Bestrijd terugkerende longontsteking met halotherapie

Een longontsteking kan beginnen met een kleine verkoudheid, maar deze verkoudheid kan overgaan naar een hevige koorts. De juiste beslissing is dan om naar de dokter te gaan en een antibioticakuur te krijgen tegen de ontsteking. Het is dan wel raar als uw longontsteking weggaat en niet veel later weer terugkomt. Het komt wel eens voor dat mensen in korte tijd vele longontstekingen ervaren, en dit terwijl er wordt gezegd door de dokters dat er niets aan de hand is. Die terugkerende longontsteking moet echter wel verholpen worden, want het is zeker niet ideaal om iedere keer maar weer rond te lopen met die longontsteking. Als u last heeft van een terugkerende longontsteking dan is er gelukkig wel een oplossing voor u. haloclinic Nederland biedt een effectieve halotherapie aan.

Wat is halotherapie?

Halotherapie, ook wel zouttherapie is natuurlijke, maar krachtige behandelmethode voor de luchtwegen en de huid. De zouttherapie richt zich vooral op de kern van alle ontstekingen die te maken hebben met de luchtwegen en het zorgt ervoor dat het afweersysteem weer optimaal functioneert. Wat haloclinic Nederland doet, is het microklimaat van een natuurlijke zoutmijn en zoutgrot nabootsen in zoutkamers. Dit nagebootst klimaat is helend en het verminderd de symptomen van verschillende luchtweg aandoeningen aanzienlijk. Een paar van deze aandoeningen zijn:

  • Astma
  • COPD
  • Sinusitisen
  • Hooikoorts
  • terugkerende longontsteking

De halotherapie is honderd procent natuurlijk, veilig en er komen geen medicijnen bij kijken. De effecten van de methode zorgen voor een herstel van lange duur. Wat er tijdens de therapie gebeurt, is dat de patiĆ«nt een medicinale minuscule zoutnevel inademt. Deze nevel wordt door een medisch gepatenteerde halogenator gelijkmatig verspreid in de zoutkamer. Hierdoor wordt er geen natuurlijke grens overgegaan met de concentratie van de zoutdeeltjes. Een voordeel van de zouttherapie is dat het ook goed is te combineren met het gebruik van voorgeschreven medicijnen. 

Eigen ervaring met halotherapie voor terugkerende longontsteking

In het najaar kreeg ik een verkoudheid, eerst denk je natuurlijk altijd, ach het is maar een verkoudheid, er is niets aan de hand. Na de verkoudheid kreeg ik echter koorts die steeds heviger werd, dus ik ging naar de dokter. Uiteindelijk bleek dat ik longontsteking had, dus ik kreeg een antibioticakuur. Het herstel verliep allemaal snel en soepel, wat erg fijn was. Mijn longontsteking was gelukkig weer weg, maar niet veel later was het weer mis; opnieuw had ik een longontsteking. Zo ging het een paar keer, maar volgens de dokter was er niets aan de hand; er was niets te zien op de CT-scan en een second opinion van een ander ziekenhuis bracht ook geen verklaring voor deze terugkerende longontsteking.

Door te zoeken op het internet vond ik dat halftherapie kon helpen tegen een terugkerende longontsteking, dus ik dacht waarom ook niet? Ik begon de behandeling bij haloclinic Nederland en sindsdien heb ik geen last meer gehad van een longontsteking. Aan het begin verbleef ik drie weken lang voor 6 dagen in de week een uur per dag in de zoutkamer. In de derde week voelde ik me optimaal. Ik had geen last van bijwerkingen en de zouttherapie deed wat de antibiotica niet kon; mijn terugkerende longontsteking bleef weg. Nu neem ik eens in de maand een halotherapie sessie ter preventie en voor de ontspanning. Het geeft je luchtwegen een goede reiniging en het is zeker aan te raden!

Als u dus last heeft vast een terugkerende longontsteking zoals ik had, of als u andere problemen heeft met uw luchtwegen, dan kan halotherapie de juiste oplossing zijn voor u. Neem dus snel eens een kijkje bij haloclinic Nederland en probeer eens een sessie! 

https://www.haloclinic.nl/verkoudheid-longontsteking-ervaring/