Het belang van een putter

Het belang van een putterIk heb jarenlang gegolft. Dat deed ik vooral recreatief, met vrienden en familie. De eerste paar jaar werk je aan je technische vaardigheden. Je leert hoe je een bal mooi op de green slaat, of hoe je goed omgaat met water en modder op de baan. Op een gegeven moment komt er echter een punt waarop je niet meer verder komt. Je spel blijft stabiel, maar je wordt niet beter. Dat is het moment dat je inziet hoe belangrijk goed materiaal is. Ik heb heel lang gespeeld met goedkope clubs en een goedkope putter, maar op een gegeven moment kom je daar niet meer mee weg! Vooral een goede putter is heel belangrijk, omdat je daar het merendeel van je slagen mee speelt. Hoe herken je een goede putter en waar moet je aan denken?   

  • Ligging in de hand
  • Vorm van de putter
  • Comfortabel maakt effectief

Een goede putter ligt goed in de hand, maar stelt je ook in staat om kracht te zetten. Dat is belangrijk, omdat je op de green procentueel grote verschillen in afstand tegenkomt. Het ene moment sta je een paar centimeter van de hole, het andere ogenblik moet je een paar meter overbruggen! Probeer te bepalen of de putter je genoeg bewegingsvrijheid geeft en probeer het goede gevoel te vinden. Test de club gerust even uit, om erachter te komen of het iets voor je is. De mallet (het slaggedeelte) heeft vaak een bepaalde vorm, of rond of plat. De vorm bepaalt hoe eenvoudig je kunt mikken en hoeveel kracht je kunt zetten. Met een platte voorkant is het eenvoudiger om de bal te raken. Met rechte hoeken kun je beter mikken, maar is de kans dat je de hole mist groter, zeker als je weinig ervaring hebt. Er zitten dus behoorlijke verschillen in de verschillende types. Wil je daar meer over weten? Kijk dan eens op de site van Meteor Golf, http://meteorgolf.nl/putter/. Je leest daar meer over de verschillende soorten clubs en kunt direct een passend exemplaar bestellen!     

Putter moet comfortabel zijn

Uit eigen ervaring weet ik dat een putter erg comfortabel moet zijn. Dat maakt je slagen effectief. Ik heb jarenlang gespeeld met een club die ik eigenlijk niet fijn vond, maar die wel heel hoog aangeschreven stond. Ik oefende en oefende, maar mijn spel verbeterde niet. Op sommige momenten had ik zelfs het gevoel dat ik achteruitging! Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om de ‘betere’ club waarwel te zeggen en op mijn gevoel af te gaan. Ik kocht een comfortabele putter, die minder duur was, maar waarmee ik veel lekkerder op de baan stond. Ik merkte al snel resultaat: mijn scores verbeterden en ik speelde plotseling erg consistent. Natuurlijk raak ik de bal nog wel eens verkeerd, maar dat hoort bij het spelletje! Ik speel nu op een hoger niveau, met een club die ik comfortabel vindt. Zo kan het ook! Wil jij ook beter leren golfen? Zorg dan dat je genoeg traint en over het juiste materiaal beschikt.

Een speciale VIP avond

Om de zoveel tijd organiseert Meteor Golf een speciale clubavond voor 4 tot 6 personen. Je mag dan nieuwe producten uitproberen, onder het genot van een hapje en een drankje. Je eigen clubs worden bovendien van top tot teen geïnspecteerd en schoongemaakt. Wil je tijdens de activiteit nieuwe spullen aanschaffen, dan kun je vaak een goede prijs krijgen. Speciale aanbiedingen dus, omdat jij fan bent van golf! Waar wacht je nog op? Meld je aan voor een gezellige avond met je beste vrienden!