Zwangerschapsfotografie Den Haag – om nooit meer te vergeten

Toen mijn partner een jaar geleden zwanger werd, wisten we niet wat ons overkwam. Ondanks alle voorbehoedsmiddelen was het duidelijk de bedoeling dat zij zwanger werd van onze (zo bleek achteraf) dochter. Het zorgde voor veel stress. Een kinderkamer hadden we niet, geld hadden we eigenlijk ook niet en het niet bepaald gepland. Toch besloten we om er vol voor te gaan. Wanneer er een wonder plaatsheeft, moet je soms gewoon even je kaken op elkaar bijten en doorgaan. Ook wanneer dat betekent dat je om tien uur ’s avonds nog bezig bent met het plaatsen van een gipsplafond op een kamer die een kinderkamer moet worden. Al deze stress en chaos zorgde ervoor dat we weinig tijd voor elkaar hadden. Ik merkte daarnaast aan mijn partner dat zij weinig ‘genoot’ van de zwangerschap. Nu moeten we daar direct aan toevoegen dat de zwangerschap ontzettend gemakkelijk verlopen is zonder enige complicatie. Maar een zwangerschap terwijl alles overal nog geregeld moet worden en je pas in de derde maand merkt dat je zwanger bent… Er zijn leukere dingen. Daarom legde ik direct contact met Zwangerschapsfotografie Den Haag (zegmaarkaasfotografie.nl, oftwel Zeg-Maar-Kaas-Fotografie, die regelt zwangerschapsfotografie rond Den Haag).

Zwangerschapsfotografie Den Haag: het maken van een herinnering

Ik moet eerlijk zeggen dat mijn partner redelijk geïrriteerd was toen ik vertelde dat ik een verrassing had. Dat verwachtte ik al aangezien zij lange lijsten gemaakt had met dingen die nog gedaan moesten worden. Toen zij eenmaal merkte dat het ging om zwangerschapsfotografie in Den Haag, werd de direct ontroerd. Dit werd nog erger tijdens de shoot zelf. Ik heb het idee dat dit een van de eerste momenten geweest is waarop zij zich volledig besefte dat ze moeder werd en dat er een klein wezentje in haar buik groeide. De foto’s van de zwangerschapsfotografie in Den Haag zijn daarnaast een geweldige momentopname, al had ik er – als man – niet op gerekend dat ik ook op de foto’s moest komen te staan (gelukkig is dat niet zo duidelijk te zien dankzij de professionele shoot tijdens de zwangerschapsfotografie in Den Haag). We hebben de foto’s in een fotoboek gestopt, maar een van de mooiere foto’s met zowel mijn partner als ikzelf, die hangt op de kinderkamer. Waarschijnlijk tot onze dochter iets ouder is, dan kunnen we ‘m beter in onze slaapkamer hangen denk ik. In ieder geval zijn we bijzonder tevreden over de resultaten van de zwangerschapsfotografie in Den Haag.   

Een moment van rust tijdens de zwangerschap

Voor ons was zwangerschapsfotografie in Den Haag een moment om even stil te staan bij wat er nou echt belangrijk was. Thuis hadden we die optie niet. De woonkamer lag overhoop, de kinderkamer moest nog gebouwd worden en de badkamer stond nog op de planning. Door alle chaos zou het grootste gedeelte van de zwangerschap aan ons voorbijgaan, terwijl dat juist een bijzonder belangrijk gedeelte van het proces is voor jonge ouders. Vandaar dat ik besloot om vanaf dat punt een avond per week helemaal vrij te maken en gewoon lekker met mijn partner te praten over de toekomst, het verleden en de mogelijkheden die we nu voor ons zouden krijgen. Haar ouders hebben daar overigens heel goed bij geholpen. Haar vader heeft een paar weken geholpen met klussen en haar moeder heeft haar meegenomen om te winkelen voor de dingen die we nodig hadden. Op die manier werd de stress al snel minder omdat we steeds meer van ons lijstje af konden strepen. Vandaar dat haar ouders ook een van de foto’s van de zwangerschapsfotografie in Den Haag gekregen hebben.